going back to beijing

Fy vad tiden går fort när man har det för jävla bra rent ut sagt. Imorgon är sista sol-och-bad-dagen och på kvällen går flyget tillbaka till Beijing. Men det ska bli kul att komma tillbaka dit också för att avsluta semestern med lite mer shopping och kända sevärdigheter som kinesiska muren tex.

Idag var vi iväg på en underbar utflykt till Hainans mest kända sevärdighet. Det är ett stort område som innehåller kinesiska stenformationer som ligger intill stranden samt en helt fantisktisk trädgård och naturområde omkring. Det var jag, mamma, pappa och felix tillsammans med typ en miljon kineser.
Skall bara berätta det roligaste på hela dagen. Vi hade slagit oss ner under en palm i skuggan för att dricka lite vatten och öl efter solens hetta. Där sitter vi tillsammans med 4 andra kinesmän, efter 15 min kommer en man fram till mig och frågar om det är okej att hans polare tar ett kort på oss två tillsammans och självklart är det okej för mig så de klickar av en bild och tackar..sen blir hans polare lite avundssjuka och vill också vara med på bild, en och en såklart. Så där satt jag som ett levande turistföremål och blev plåtad ggr flera. När männen gått iväg kommer ett nytt par och vi genomgår samma grej igen..och därefter ett nytt par, självklar skall dom vara med en och en. När pappa och jag sedan går på stranden kommer 2 killar fram och återigen samma sak. Efter dem kommer ytterligare en kille..behöver jag säga mer, ni förstår va!  Man är inte direkt en i mängden.
Jag tror jag skiter i skolan, bygger ett litet stånd vid strandkanten och sätter upp en skylt:

Take a photo with a swedish girl in real life!!!
1 picture 100 yuan
2 pictures 150 yuan

Nu ska jag sova för imorgon blir det frukost tidigt så jag hinner med några extra timmar på stranden.





/SG


hej från china!

Hej kära sverige!

Sitter på hotellrummet i vit morgonrock och handuken snurrad runt huvudet, kom precis upp från stranden och har duschat samt smörjt in mig med min undebara after-sun-kräm. Den kommer väl till användning kan jag lova. Nu har jag det helt underbart här på ön men det var värre i början. Mulet väder och 18 grader, jag fick leva med dödångest om att komma hem likblek och inte ha badat i havet en enda gång. Andra dagen vägrade jag sitta på hotellrummet så vi begav oss till beachen iaf. Skulle dock inte varit där så länge, jag kan lova er att solen tar även i mulet väder. Hela familjen brände sönder sig totalt och jag nog lite värre, att man aldrig lär sig!!!!!! Så nu har jag skyddat mitt ansikte med keps i tre dagar samt legat med t-shirt, trisst trisst trisst! Men tro mig smärtan är inte värd nått annat! Lär ju inte komma hem med värsta rekordbrännan så syns det att jag ens varit i värmen är jag glad för nu är det safe-solning alltså!

Hotellet är iaf helt amazing! Sjukt stort och världens härligaste pool-områden samt green-garden! Maten är fantastisk den också, det ända jag har lite svårt för är Ryssarna och Kinerserna. De är så lustiga och gapiga och buffliga. Men det är bara att bita ihop. På onsdag åker jag tillbaka till Peking igen för ytterligare 3-4 dagar där, då blir det massvis shopping får jag hoppas. Hittills har jag prutat ner 2 converse-skor för endast 150 kr tillsammans från 750 för endast ett par. Jag älskar och pruta och jag gör det jävligt bra också måste jag säga. Mamma skäms typ för hur lågt jag lyckas få varorna...haha!

Nej nu ska det läsas lite i Sofi Fahrmans bok Elsas mode, är helt fast i den och det finns inget härligare än att ligga på stranden med en drink i ena handen, boken i den andra, känna de svala eftermiddagsvindarna som kommer efter en het 30 graders dag och se solen sakta gå ner...usch vad jag inte vill här ifrån nu. Men nu blir det läsning på balkongen innan det är dags att fixa sig fin för middag.



Saknar er där hemma <3

/ SG


bye sweden - hello china

Sista inlägget från Sverige, nästa gång skriver jag i Kina! Här hemma är det totalkaos, mamma och pappa springer omkring och skriker hejvilt! Att dom ALDRIG lär sig att strukturera upp packningen så att det blir lite ordning på allt efter alla tripper som vi varit på. Sen vet jag hur det kommer bli, vi kommer iväg i sista minuten och mamma och jag sitter och skriker i bilen att man alltid ska behöva vara nervös att komma försent medan pappa skriker emot att han skulle hinna köra 2 varv runt Sverige för att vi har så gott om tid! Hittills har vi iallafall hunnit med alla våra flighter så det går vägen även denna gång får vi hoppas!

Hejdå alla kära vänner, vi syns om lite mer än 14 dagar!

/SG


19 timmar

Om 19 timmar sitter jag på planet. Jag satt just och tänkte lite på frukt, banan rättare bestämt! Finns det mkt bananer i Kina? Det måste det väl göra, deras vanligaste efterrätt är väl friterad banan?! Haha herregud jag är så besatt av banan så det finns inte, det är det godaste som finns.

Vilken form gillar ni mest...;p?


/SG


slutsats - jag är guds utvalda offer på bussen.

Denna gång trodde jag faktiskt att jag skulle lyckas, att jag skulle kunna ta mig till Norrköping från Kalmar utan att behöva besväras av någon jobbig medpassagerare. Jag var vid Valdermasvik och såg slutet nära men så går det på en flicka med hennes morbror och en liten bäbis. Basse, som morbrorn hette satte sig med hans son sätet bakom mig och flickan sätter sig då självklart bredvid mig, hon var 9 år, gullig och rar men lite för mycket som nästan alla ungar i den åldern är.
Efter 5 min bjöd hon på choklad och frågade om vi skulle leka saning-konka-eller-procent och snäll som jag är kan jag inte säga nej. För att slippa göra saker valde jag sanning hela tiden men då fick jag ju ist redogöra för hela mitt liv, om familj, pojkvän, skola osv. Tillslut sa hon åt mig att välja konka så resan slutade med att jag så fint fick sitta och sjunga carola tillsammans med henne i nån sorts jävla liten busskör.

Det roliga är att Camilla och jag igår pratade om att sjunga inför en hel buss lite sponatant, nu kanske inte det här var så seriöst men jag ska aldrig mer skämta om nått eftersom det tydligen intäffar på ett eller annat sätt!

Nu är jag iaf i Nkpg hos familjen, känns gött att va hemma!

/ SG

hur lågt kan jag sjunka?

Nu ska jag vara pinsam, jag ska be på mina bara knän om att ni som läser gärna får slänga in med en liten kommentar så jag har koll på vilka som läser eller om det är någon överhuvudtaget som gör det!?

pleasepleaseplease!


/ SG


dagens



t-shirt - gina tricot
jeans - bikbok
skor - nilson
klocka - longines
mössa - H&M

/SG

shopaholic

Jag får inte köpa mer, men jag kan inte låta bli! Idag blev det iallafall bara 3 jättefina nagellack som blir perfekt att ha med sig på resan. Färgerna känns helt rätt i tiden!

ännu en underbar dag

Jag har precis varit iväg vid slottet och sprungit. Hur underbart som helst, var tvungen att sätta mig ett tag efteråt på en bänk och bara njuta av solen. Snart blir det en liten hejdå-fika nere i stan med mina underbara vänner för imorgonbitti åker jag till norrköping. Och ikväll blir det teater, spännande!

Nu ska det fortsättas att packa.

/ SG

BB here I come!

Yes, jag fick sommarjobbet på BB även denna sommar! Vecka 24-29 skall jag jobba och sen är jag ledig 3 veckor innan skolan börjar. Nu kan jag pusta ut, även en livsnjutare som jag hade nog tyckt det varit lite segt med en hel sommar ledig när alla andra ändå ska jobba och lite extra pengar i plånboken är ju inte fel heller plus att det blir massa GOS med bejbisarna :)



många bollar i luften

Nu blev det rörigt. Håller på att blogga, packa resväskan, tvätta och diska samtidigt så mitt i allt messar ida om att vi ska träna och det får faktiskt bli prio så nu låter jag allt vara som det är och springer bort till gymmet. Ett sista försök att få bort några hg innan resan :P

Titta vad mycket härligheter som fyller min väska, prickigt och färgglatt!

det etta på packlistan är denna aftersun-lotion, helt underbar på alla sätt

pinsamt kanske

Jag måste nog erkänna det nu, långt inne i mig finns det en riktigt liten tattarsophie! Hur glad kan man egentligen bli av att lyckas sno åt sig en liten penna eller en nyckelring eller helt enkelt en liten äcklig kolagodis. Gratis är gott..skojar du eller så bra det stämmer! Det blir lite av en sport, vem som lyckas samla på sig mest och absolut inte vem som lyckas samla på sig bäst! Skiten man tar är ju ändå inget man kommer använda sig av senare för allt är ju fullsmockat av reklam som förstör prylarna. Nu kan jag iaf skylla på att jag är stundet och har inte råd att köpa egna pennor...!?

Jaja, jag måste säga att lite smarta prylar fick jag faktiskt tag i också som ett rund plastfodral där jag kan förvara äpplet så det slipper bli brunt och kantigt i väskan eller som den blå lilla "fisken" där jag kan vira min ipodsladd för att slippa det eviga trasslet som annars uppstår eller som den fina tjocka bok, jobbguiden, jag tänker ge till tobbe, tror faktiskt han kommer tycka den är intressant!

Lyckades fixa 2 biljetter till föreläsningen med Schulman också. Han är kul, kanske inte snacka så mkt om vettig
info som kan hjälpa mig som student för att lyckas..men skitsamma, jag skratta så gott som hela tiden, han är skön.




 / SG

nu är det onsdag.

Ska strax iväg till bibblan och försöka fixa en biljett till dagens föreläsning med Alex Schulman. De lär vara eftertraktade så det är bara att hålla tummarna.
Sedan blir det förhoppningvis en fika med mina kära vänner och även idag är det underbart väder så jag ska försöka hinna med en promenad ute i det blå.

Hoppas ni får en härlig dag!

tröja - lindex
jeans - weekday

/SG


pretty pretty

Superfin outfit


via frida fahrman


red on her cheek

Vilken dag, vilket väder. Cosmo och jag var ute i säkert över 2 timmar och gick omkring nere vid slottet och stensö. Jag tog bort hans koppel fick han springa fritt och undertiden kunde jag stå med näsan mot solen och bara njuta. Mitt humör är värkligen väderberoende, är solen framme finns det ingen gladare person än mig. Synd att man inte äger ett par skidor här nere i Kalmar, hade ju varit perfekt att ge sig ut en dag som denna.




sunshine

Idag är det tisdag, måste komma ihåg att boka biljett hem till norrköping på fredag, mkt viktigt!! Gud vilket underbart väder det är idag, kallt men strålande sol och klarblå hímmel. Toppen att vara hundvakt så man verkligen kommer ut i det härliga vädret också!

I eftermiddag ska jag till simhallen med Ida och simma några kilometer i bassängen, ska bli så skönt. Har verkligen blivit lat med träning senaste veckorna, usch! Nu ska jag ladda ner lite musik och fylla min ipod med så jag har lite färst bra musik med mig till Kina.

Idag blir det prickigt med mockaskor, älskar den röda detaljen på skorna!


jeans-weekday
tshirt- vero moda
skor- nilson

/SG

worst drug

Mina nya..nej, tyvärr INT! Men sjukt snygga, inte konstigt att man är nerdrogad i skor när det finns hur mycket som helst....

via anywho

/SG

sugen

Denna är jag sugen från monki för 350 kr. Är helt inne i modet med blusar, skjortor och det transparanta! Dock måste jag binda fast mina pengar på kontot nu. Har spenderat alldeles för mkt sista tiden. Tänkte lägga upp lite bilder på det jag köpt snart.


lilla värld!

Det här är kul! Pratade precis med Alexandra, en av tobbes kompisar och det visade sig att hon ska till Kina och resa runt där i 5 veckor. Hon åker nu på lördag! Hon håller på med en uppsats i skolan och ska intervjua olika universitet. Hon skall vara i Peking 19-27 mars, och jag är där ca 18-21 mars. Vi ska se till att höras när vi är där, vore ju tufft att träffa någon man känner!

/SG

soon summerfeeling!

Var ute på promenad med cosmo imorrse. Usch, usch, usch för detta jädrans sovjetväder och ännu äckligare är det med allt jävla hundbajs som kommer upp när snön smälter. Nu har jag verkligen fått nog, har aldrig längtat så mycket efter att åka iväg som nu. På söndag är det dags. Nu ligger jag och Cosmo i soffan och lyssnar på musik samtidigt som jag läser Carolina Gynnings bok - Ego Woman!

Om en vecka befinner jag mig här snart behöver jag inte drömma mig bort längre, snart är det verklighet!









/SG

RSS 2.0